Val ook in het Achterhoekse Goud

Een van de hoofdgerechten: gebakken zalm met asperges en hollandaisesaus. © Ingrid Sweers

In een mooi tempo volgt ons hoofdgerecht, voor mij gebakken zalm met asperges en hollandaisesaus. Daarbij gekookte krieltjes van Daalwiek uit Geesteren. De zalm is goed gebakken, en de asperges uit Barchem beetgaar. Silvia krijgt een mooi stuk gepaneerd kabeljauwfilet, heerlijk qua smaak en gaarheid. De rode bietjes daarbij zijn lauwwarm en verrassend lekker. Verder witlof met ham en kaas en een andijvierolletje met spek. De gebakken aardappeltjes met spek en ui zijn heerlijk. Geen overdaad maar goede porties.

Niets zo lekker als griesmeel volgens grootmoe­ders recept

Gea Meppelink

Griesmeelpap

Bij zo’n maaltijd hoort ook een dessert dat je niet overal tegenkomt. Silvia gaat voor huisgemaakte griesmeel met frambozensaus en slagroom. Niets is zo lekker als griesmeelpap volgens grootmoeders recept. Ik zie een goedkeurende blik bij het nostalgische dessert. Voor mij een huisgemaakte aardbei/rabarbercoupe, het vanille-ijs erbij is logisch en ik proef dat de aardbei rabarber compote uit eigen keuken komt. Licht zurig, dus een mooie tegenhanger van de zoete begeleiders. De slagroom is een beetje ‘fluffy’; al met al een prima nagerecht.

Er zijn genoeg mensen uit de dorpen die naar de stad gaan om op het terras te zitten. Ik zou het andersom aanraden. Ga de stad uit en ga in het dorp Geesteren op het terras zitten.

Beoordeling: 7,3

Voorgerecht: 7,5
Hoofdgerecht :7,5
Nagerecht:7
Bediening: 7
Ambiance: 7,5
Prijs/kwaliteit: 7,5

De rekening

1x Icetea 3,25
3x huiswijn 13,50
1x asperges carpaccio 13,95
1x nagelhout 13,50
1x asperges zalm 25,95
1x kabeljauwfilet 24,50
1x aardbei/rabarber coupe 8,95
1x griesmeelpudding 7,95
2x koffie 5,50
Totaal 117,05

Café-Restaurant Baan
Dorpsstraat 6
7274 AN Geesteren GLD
baangeesteren.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie